“Omenasieppari” – vuorovaikutustutkimusta tutkijoille, töitä autistisille ja kehitysvammaisille henkilöille

Kesä on täällä ja ensimmäiset omenatkin nurkan takana! Nyt on siis aika varmistaa, ettei ylijäämäomenoista ole huolta tänä vuonna – kutsumalla Omenasiepparit kylään! Tiimit keräävät ylimääräiset omenat ja siistivät pihasi loistokuntoon. Samalla teet hyvää! Omenasieppari-tiimit koostuvat nimittäin kokonaisuudessaan kehitysvammaisista ja autismin kirjon henkilöistä. Osaavien ohjaajien johdolla he keräävät käyttämättä jäävät omenat, haravoivat pihasi ja rakentavat jopa kompostin! Kutsumalla Omenasiepparit kylään luot mahdollisuuksia työllistymiseen, itsenäistymiseen ja uusiin unelmiin ihmisille, jotka aivan liian usein jäävät näkymättömiksi. Luovutetuista omenoista tehdään kaupunkilaisten omaa 100% luonnollista, paikallista ja vastuullista Omenasieppari- omenamehua. Sitä saa Stockan Herkusta elokuusta 2017 alkaen!

Omenasieppareihin yhdistyy myös tieteellinen tutkimus. Omenoidenkeruusta kerätään nimittäin myös multimodaalista tutkimusaineistoa, jonka avulla tutkitaan kehitysvammaisten ja autististen henkilöiden vuorovaikutuksen eri näkökulmia sekä mm. työelämä- ja ryhmätyötaitoja kuin myös työnteon kielellisiä ja ei-kielellisiä keinoja. Mukana hankkeessa ovat Helsingin ja Oulun yliopistot.

Lisätietoa Facebookista tai kotisivuilta, joiden kautta voit myös ilmoittautua omenanluovuttajaksi.