Väitöskirjatyöskentely Pariisissa (2005)

Vietin vuonna 2005 yhdeksän kuukautta Pariisissa Université de la Sorbonne Nouvellen (Paris 3) ranskalaisen kielitieteen laitoksella väitöskirjatutkimukseni merkeissä. Osallistuin oleskeluni aikana viikoittain useisiin ‘DEA/M2’- ja ‘Doctorat’-tason seminaareihin sekä Université de la Sorbonne Nouvellessa (Paris 3) että Université René Descartesissa (Paris V). Olin myös mukana ‘Langage & Langues. Description, théorisation, transmission’ -tutkijakoulun (ED 268) toiminnassa. 

Väitöskirjatyöskentelyn ja jatko-opintojen lisäksi hankin Pariisissa ollessani ensimmäiset kokemukseni tieteellisestä toimitustyöstä ja kansainvälisten kollokvioiden järjestämisestä: osallistuin kahden Ophryksen ‘Faits de Langues’ -kirjasarjassa julkaistavan numeron toimittamiseen (‘Langues ouraliennes’ ja ‘Coordination et subordination’) ja yhden kansainvälisen kollokvion (Colloque ‘Coordination et subordination’) järjestämiseen.  

Oleskeluni rahoitti Erkki Hannikaisen stipendirahasto.