Christian Tissier – 50 Years in Aikido

Su 10.7.2016

Upotan alle aikido-opettajastani, Christian Tissier shihanista, tehdyn dokumentin. Mielestäni se on hyvin kiinnostava. Omaan elämääni Christian Tissier on vaikuttanut monella tavalla: sen lisäksi, että hän on ollut aikido-opettajani viimeiset 20 vuotta, hän oli myös ensimmäinen ihminen, joka kannusti minua opiskelemaan ranskaa. Kun osasin jo jonkin verran ranskaa, mutta olin vielä arka puhumaan, hän kannusti minua aina puhumaan rohkeasti. Hän korjasi virheitäni (ja korjaa tietysti tarvittaessa edelleen..) ja kannusti minua jo kauan sitten panostamaan myös ääntämiseen. Ja jos käytin liian vulgääriä kieltä (mitä tapahtui usein, koska otin vaikutteita treenikavereiltani, jotka olivat pääasiassa nuoria miehiä), hän puuttui siihen ihan heti. 😀