Tutkijavierailu Tokioon ja Kiotoon (2011)

Olin Suomen Akatemian MOTIVE-tutkimusohjelman järjestämällä ja rahoittamalla tutkijavierailulla Japanissa 11.-18.12.2011. Kyseessä oli ryhmämatka, jonka ohjelmaan sisältyi vierailuja eri yliopistoihin, tutkimuskeskuksiin ja yrityksiin sekä osallistumista MOTIVEn teemaan liittyviin tapahtumiin Tokiossa ja Kiotossa. Matka liittyi kirjoitustulkkausprojektiin, jonka puitteissa työskentelen tutkijatohtorina vuosina 2011-2012.

Matkan alkupuolella kävimme Kiotossa tutustumassa Doshishan yliopiston informaatiotieteen tutkimukseen ja tutkimusteknologiaan. Lisäksi vierailimme Kiotossa sijaitsevissa informaatio- ja viestintäteknologian tutkimuskeskuksessa (NICT) sekä kansainvälisessä televiestinnän tutkimuskeskuksessa (ATR).

Tokiossa tutustuimme poikkitieteellisiin informaatiotieteen tutkimusryhmiin Tokion ja Wasedan yliopistoissa. Lisäksi kävimme Tokion Panasonic Centerissä tutustumassa Panasonicin kehittämään uusimpaan viestintäteknologiaan ja osallistuimme Tokyo Midtown Towerissa järjestettyyn teknologian alan Tronshow2012-suurtapahtumaan. Matkan päätti Suomen suurlähetystössä järjestetty suomalais-japanilainen seminaari “Research in Ubiquitous Communication and Services”.